Painikoulu

Painikoulu on hyvä tapa aloitttaa monipuolinen ja vauhdikas liikunta- ja urheiluharrastus.

Paini kehittää monipuolisesti nopeutta, voimaa, kestävyyttä, ketteryyttä, koordinaatiota ja notkeutta. Jo painikoululaisten harjoitukset kehittävät selvästi poikien ja tyttöjen liikunnallisia valmiuksia, mikä näkyy erityisesti harrastajien hyvänä vartalonhallintana. Painiharrastuksen voi aloittaa noin 6-7 vuoden iässä. Harrastuksen voi kyllä aloittaa hieman vanhempanakin. Painikoululaiset harjoittelevat 1-2 kertaa viikossa. Painikoululaisten harjoituksissa pelataan, voimistellaan, jumpataan, harjoitellaan painiliikkeitä ja jonkin verran jo painitaankin.

Painikoululaisille järjestetään myös painikilpailuja, joissa harrastuksen hiljattain aloittaneet pääsevät halutessaan osallistumaan kilpailuihin. Näissä kilpailuissa on yleensä varsin hyvä ja joskus kiihkeäkin tunnelma, kun nuoret tytöt ja pojat eläytyvät kisatapahtumiin.

Painiharrastuksen aloitus ei vaadi suuria välinehankintoja. Varustukseksi riittää aluksi t-paita, jumppatossut ja verryttelyhousut.  Tervetuloa tutustumaan seuramme painikoululaisten harjoituksiin!


Tiedustelut: Raimo Lehto, 040 727 4577.Päivitetty 9.2.2020